Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Metamorfózisa


Az első Filmszemlét 2015-ben szerveztük meg. Amit már akkor, a hagyományokat kicsit felrúgva egy nagyobb Fesztiválnak álmodtunk meg, aminek vázát, üzeneteit a Filmek adják.

5 év és mára a Fesztiválon majdnem minden művészeti ág képviselteti magát fotó- képzőművészet-zene és a film, ami továbbra is a vázát, nemzetközi hírét elismertségét minőségét adja a Fesztiválnak.

98 országból 1464 nevezés, 6 helyszínen 146 film vetítése és több mint 400 amatőr és profi művész alkotásainak bemutatása, 65 kiállító bemutatkozó partner 2019-május 24-25 között.

„Természet és környezetvédelem a művészetek és a játék erejével” ez a Fesztivál idei mottója, de mondjuk inkább a célja. Mert szeretné elérni, hogy az alkotásokon keresztül a figyelem ezekre a témákra irányuljon.

Miért ezekhez az eszközökhöz nyulunk, mi a művészet ereje? Nem úgy születünk, hogy ismerjük a művészet szó jelentését, mint minden szót, jelentést, ezt is tanuljuk szüleinktől, elődeinktől és kortársainktól. Példákból tanuljuk, abból, hogyan alkalmazzák, alkalmazták mások, mire mondják azt ez művészi. Ha az alkotó mesterien alkalmazza tudását és annak üzenetét megértem, haza akarom vinni, meg akarom mutatni másnak, … a művészetnek ereje, hatása van, ami itt Gödöllőn a természet és környezetvédelemről szól.

Játék: A játék  az ember egész életét átszövi. A játék önként, szabadon választott tevékenység, amelyben nincs kényszer. A játék varázsa minden korosztályt magával ragad, a játék lényege az embernek az a képessége, hogy tükrözze a valóságot, és át is alakítsa azt. Ehhez a tevékenységhez adnak teret, lehetőséget a kiállító partnereink A Fesztivál egy esemény, ahol bemutatkoznak az alkotások és elindulnak önálló útjukra... Minden filmnek, kiállításnak Trash art szobornak..önálló élete lesz a Fesztivál után. A Fesztivál a START helyszíne.

A Fesztivál egy köszöntése az indulóknak, egy felfokozott érzelmi és hangulatú helyszín…ahol a futam elindul, a célba pedig mindannyian be akarunk érni, és ott letenni azt, amit hoztunk a Kék Bolygó fennmaradásáért.

Köszönjük az alkotóknak a munkájukat, és hogy a Fesztiválunk az lehet, ami lett, úgy, hogy nem változott az alap, a Fesztivál vázát a Filmszemlék adják!
Szervezők nevében
Székelyhidi Tamás